Oktober - najboljši mesec za sajenje

Oktober - najboljši mesec za sajenje

Skozi leto vrtnarjenja z Angeliko Ertl

Pisano listje, svetlo modro nebo in zlati sončni žarki - oktobra narava pokaže svojo najbolj barvito plat in v tem edinstvenem vzdušju je delo na vrtu seveda še bolj zabavno. Naravna vrtnarka in avtorica knjig Angelika Ertl ima ekskluzivne vrtnarske nasvete za mesec oktober.

  • Najboljši čas za sajenje: že oktobra bi morali razmišljati o naslednjem letu na vrtu in posaditi sadno drevje. Prav tako ne sme manjkati pravo gnojenje, da bodo v prihajajočo pomlad močno in zdravo rasla
  • Sajenje čebule: Dokler so tla še odprta, lahko sadimo čebulnice. Potem se lahko spomladi veselite čudovitih rož na svojem vrtu. V naravnem vrtu lahko čebulice posadite tudi naključno - samo vrzite jih na vrt in posadite tam, kjer pristanejo.
  • Ustvarite vire hrane in umik za koristne žuželke: Če dodate trajnice na travnike z divjimi cvetovi, lahko ponudite metuljem, čebelam in drugim žuželkam jesenski vir hrane. Zelo pomembno: v naravnem vrtu se obrezovanje opravi le spomladi, saj so veje in trave za koristne žuželke pomembne.
  • Obiranje zimske solate: Prvo zimsko solato lahko poberete že oktobra. Pobirajte le zunanje liste, saj bodo novi listi vedno znova zrasli.

V našem novem video svetovalcu pri naravni vrtnarki Angeliki Ertl boste za mesec oktober prejeli številne druge nasvete. Obiščite nas na kanalu Youtube in pustite všeček ali komentar, če vam je video všeč!

Tukaj v izboru lahko na hitro najdete vse priporočene izdelke za mesec oktober!