De Bolster Jedilna buča "Gelber Zentner"

Gelber Zentner

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

Plodovi te vrste buč zrastejo zelo veliki - teža 15-30 kg ni nič nenavadnega. Preveliki za lonec za juho ... odličnega okusa.

Vendar pa je celuloza dobra za konzerviranje in za čatnije ali marmelado. Veliki plodovi so tudi impresivna okrasitev na noč čarovnic za teraso in vrt. Po prvi zmrzali jih uporabljajo predvsem kot hvaležno pojedino. Plazeča sorta. Tudi dobro zeleno gnojilo in talna obloga, "očisti" grede. Samo na tleh / kompostu, bogatih s hranili.

Konec aprila in v začetku maja naj se zrna namočijo čez noč, nato pa jih na kratko dodate v lončke v zaprtih prostorih. V fazi kalivosti naj ne bo prevlažno - nevarnost gnitja! Zaščitite pred mišmi, ker jih zelo rade jedo. Ko ta enkrat vzklijejo, je nevarnosti konec. Po približno 3 tednih posadite 1 obrat na 2 m².

Direktno sejanje: v maju, po ledenih možeh, ko je dovolj toplo za hitro kalitev. Najbolje je, da semena namočimo čez noč. Globina setve 2-3 cm. V vsako luknjo položite 2 semena in pustite, da močnejša rastlina obstoji.

Tudi miši rade grizejo sveže sadike! Preprečite, da bi rastlino pojedle, tako da takoj po setvi postavite glineni lonec z luknjo na dnu nad sadilno jamo. Nato lonec odstranite najkasneje po enem tednu! Buče hitro rastejo in gredo v cvet, zato vitice redno postavljajte nazaj z roba polja.

Trgatev: Buče lahko nabiramo od sredine septembra. Nujno je treba paziti na neizbežno nočno škodo zaradi zmrzali. Trgajte samo popolnoma zrele plodove. Stebla sadeža morajo biti obarvana in že rahlo nagubana ter posušena kot vinski zamaški. Pazite, da jih pustite na plodu, sicer bodo buče prezgodaj zgnile! Shranjujte v suhem prostoru, vendar ne preveč hladnem.

Primeren čas za setev: April, Maj
Razmik med rastlinami: 2 x 2 m
Žetev: Avgust, September, Oktober
Znamke: De Bolster
Primerno mesto za setev: Sajenje na prosto, Tople grede & rastlinjaki, Predkultura
Naprodaj: Komplet semen
Karakterizacija: Bio
% SALE: Ponudbe

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek De Bolster Jedilna buča "Gelber Zentner"

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Jedilna buča "Gelber Zentner"" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder