Prazničen, sijoč jesenski vrt

Prazničen, sijoč jesenski vrt

Če iščete lepoto v vsem, boste našli čudovite prizore v vsakem letnem času - tudi na novembrskem vrtu, kjer se lahko čudite raznolikim sijajem in barvam. V jesenskem letnem času je krhkost tega čudovitega razgleda zelo opazna, saj je zima tik za vogalom in kmalu bo lepih barv konec. Vendar zime še ni in mi ljubitelji vrta se lahko sprostimo in uživamo v čudovitih barvah.

Da bo pozno jeseni spet postalo barvito na vašem vrtu, morate za to poskrbeti že prej in posaditi prave rastline. Takšne, ki zacvetijo pozno, vendar jih je vredno počakati. In kot pravi pregovor: pričakovanje je največje veselje.

Rastlina, ki lepo pride do izraza pozno v jeseni, je japonski javor s čudovitimi rdečimi jesenskimi listi. Če zraven postavite nekaj rumeno-zelenih rastlin, imate čudovit kontrast.

Bodika zdaj blesti s svojimi svetlo rdečimi plodovi. K temu dodajte nekaj vejic japonskega javorja in popestrite svoje prostore s to odlično živo kombinacijo.

Homulica v tem letnem času zelo dobro uspeva tudi na vrtu, njegovi cvetovi preživijo skoraj vsako vreme in postopoma postanejo rjave barve, kar ustvari čudovit kontrast s prvim snegom.

Hermelika je še ena prvakinja v barvnem jesenskem vrtu. Zdaj kaže svoj vijolično cvetoči sijaj, njene semenske glave pa so še vedno čudovit prizor tudi pozimi.

Grobeljnik in srebrenka zagotavljata vesele trenutke tudi na zimskem vrtu. Septembrski grobeljnik vrt posipa s črno-rdečim listjem in visokimi količinami semen, srebrenka pa s svojimi srebrnimi lističi nudi nepozabne poglede.

Sijaj brez dodatne pomoči

V nasprotju s poletjem ne potrebujete več sonca, ki bi osvetljeval vse barve na vašem vrtu. Barviti sijaj zdaj sije sam od sebe, zaradi čudovitih jesenskih in zimskih rastlin, ki ne potrebujejo veliko sonca.

Začnite spomladi

Če bi radi doživeli čudovite barve vrta jeseni, se morate že spomladi lotiti sajenja in pripravljanja rastlin. Ker je temeljni kamen za čudovit jesenski vrt postavljen že na začetku vrtne sezone.