Opis
Iz dolgih strokov nabiramo drobne do srednje velike, okrogle gurmanske fižole. Po postopku kuhanja so zrna še vedno intenzivno sijoča in zelena. Nežno in okusno sadje. Pustite se presenetiti!
Širok fižol se začne v začetku februarja do aprila. V začetni fazi prenašajo temperature med 5-10 ° C. Rastline so zelo stabilne in razvijejo temnozelene stroke. Na koreninah tvorijo vozličaste bakterije, ki za svojo rast uporabljajo dušik, zato je potrebno le majhno gnojenje.
Primeren čas za setev: | Februar, Marec, April |
---|---|
Razmik med rastlinami: | ca. 50 x 40+ cm |
Čas kalitve: | 1 do 2 tedna |
Žetev: | Junij, Julij |
Znamke: | Kiepenkerl |
---|---|
Primerno mesto za setev: | Sajenje na prosto |
Vsebina zadošča za: | 10-20 tek. metrov |
Naprodaj: | Komplet semen |
Končna višina rastline: | 90 do 120 cm |