Pomočniki pri odstranjevanju plevela

Vse, kar potrebujete za urejen vrt

Vse kar je na vrtu ni nujno zaželeno. Obstaja več načinov, kako se znebiti nepovabljenih rastlin. Z Bloomling imate ob sebi pristojnega partnerja, ki vam bo pomagal ohraniti vrt brez plevela.

Proti plevelu: 39 izdelkov

Filter

Vse cene vključujejo DDV.

Bloomling pomaga ohraniti vaš vrt brez plevela

Pojavi se med zelenjavo in utripa med cvetjem: plevel raste tam kjer ima dobre pogoje za rast - tako kot vaša zelenjava in cvetje. Lahko tudi iz zemlje potegne vsa hranila, ki jim bližnjim rastlinam na koncu primanjkuje. Rezultat: vaše rastline so premalo preskrbljene in v najslabšem primeru odmrejo. Tudi zaradi tega je plevel iz vrta pomembno odstraniti..

Bloomling vam ponuja številne različne možnosti, da iz svojega vrta preženete nezaželjene rastline in ohranite svoje rastline lepe in negovene.

Kako preprečimo plevel

Plevel lahko učinkovito preprečite z oblikovanjem svojega vrta in izbiro rastlin.

  • Rastlinski pokrov. Ti povzročajo pomanjkanje svetlobe na tleh, zato plevel sploh ne more rasti.
  • Pokrijte odprte prostore. Slama, lubje, razne druge zastirke in podobno prav tako povzročajo tudi pomanjkanje svetlobe in tako preprečujejo rast plevela.
  • Položite flis za zatiranje plevela. Pred sajenjem gredo prekrijte s flisom in jo v obliki križa razrežite na mestih, kjer želite posaditi rastline. Po sajenju rastlin lahko flis prekrijete tudi z lubjem ali slamo.

In tako se ponovno znebite plevela

Ko je plevel že zrasel, jih je potrebno hitro in učinkovito odstraniti. V bistvu imate vam na voljo dve možnosti:

  • Mehansko: Z orodji, kot so noži za plevel, grablje za plevel, orodja za plevel, lahko učinkovito odstranite plevel z zelenic, gredic in poti. Posebna zasnova teh orodij zmanjša delovno obremenitev na minimum.
  • Kemično: "Kemično" seveda pomeni tudi biološko-ekološke metode, na primer sredstva, ki so narejena iz izključno rastlinske ocetne kisline. Ti delujejo posebej proti plevelom, ne da bi napadli in poškodovali vaše rastline.

V naši spletni trgovini boste našli veliko izbiro različnih orodij in sredstev za uničevanje plevela. Te izdelke vam bomo hitro in udobno dostavili na dom in vam z veseljem svetovali, v kolikor se pojavijo dodatna vprašanja.