Izdelki za uporabo na vrtu

Ustvarite optimalen habitat za koristne žuželke

Če vaš vrt res brenči, ste zagotovo nekaj prav naredili! Koristne živali, kot so čebele, čmrlji in metulji, na vrtu opravljajo številne dragocene storitve in igrajo pomembno vlogo pri vzdrževanju delujočega ekosistema. Zato je še toliko bolj pomembno, da pri vrtnarjenju spoštujete male pomočnike na vrtu in jih oblikujete tako, da koristnim žuželkam ponujajo dovolj možnosti za skrivanje in umik ter vir hranil.

Nakupovanje po kategorijah

Raj za koristne žuželke: 169 izdelkov

Filter

Vse cene vključujejo DDV.

Te koristne žuželke se želijo na vašem vrtu počutiti še posebej udodno

Vaš vrt je poln majhnih in zelo majhnih uporabnikov - če jim ustvarite pravo okolje. Pod ustreznimi pogoji se številne vrste na vašem vrtu počutijo prijetno in ga spremenijo v živi in cvetoči raj.

Čebele in čmrlji zagotavljajo bogat pridelek

Za obilno letino je nujno, da se rastline in drevesa oprašijo. Čebele in čmrlji se lotijo te izjemno pomembne naloge tako, da vztrajno letijo od rože do rože in tako prenašajo cvetni prah. Posebne mešanice semen s čebeljo krmo zagotavljajo pridnim pomočnikom na vrtu s svojim nektarjem potrebno hranilno osnovo in tako zagotavljajo, da se čebele in čmrlji naselijo na vašem vrtu. Hoteli za žuželke se lahko enostavno namestijo na primerno mesto na vrtu in služijo kot gnezdišče in tudi kot prostor za mirovanje. Na ta način pomagajo ohraniti populacijo koristnih žuželk.

Tenčičarice in pikapolonice proti listnim uši

Tenčičarice nimajo le lepih zelenih mavričnih kril, ampak so tudi naravni plenilci listnih uši. Zlasti za ličinke te vrste muh ni večjega zdravljenja od škodljivcev, ki raje živijo na rastlinskih steblih. In ker vsaka samica tenčičarica odloži do 350 jajc na leto in vsaka ličinka poje okoli 450 listnih uši, uši nimajo skoraj nobene možnosti. Potomci ene same pikapolonice poleti pojedo tudi do 100.000 listnih uši. Tako bosta obe vrsti žuželk pomagali ohraniti vaše rastline zdrave.

Z namestitvijo posebnih hotelov za žuželke in škatel za mirovanje lahko tenčičaricam in pikapolonicam, zlasti v hladnih mesecih, ponudite nujno zavetje za preživetje. Tako lahko prihodnjo pomlad takoj nadaljujejo z delom in s sočnimi listnimi uši izbrišejo lakoto po mirovanju.

Krešiči kot vsestransko orožje proti škodljivcem

Zemeljski hrošči morda niso posebej priljubljeni zaradi svojega neopaznega videza, vendar ponoči na vrtu opravljajo številne koristne storitve. Medtem ko potujejo po vrtu v iskanju hrane, jedo polžja jajca, pršice, uši, žične črve in tudi ličinke krompirjevih hroščev. Na ta način so vrt naravno rešili številnih škodljivcev. Travniki, detelja, pokrovnost tal in žive meje poskrbijo, da se hrošči na vašem vrtu počutijo še posebej udobno. Majhni kupi listov in lesa služijo kot zimski prostori, iz katerih lahko spomladi nadaljujejo s svojim koristnim delom.

Tako na koristen način oblikujete svoj vrt

Poleg sajenja posebnih mešanic cvetja in pritrditve pripomočkov za gnezdenje in prezimovanje morate upoštevati tudi naslednje točke, da svoj vrt spremenite v raj za koristne žuželke.

  • Namesto kemičnih uporabite naravne pesticide
  • Ne borite se preveč proti škodljivcem, saj so pomemben vir hrane za številne koristne žuželke
  • Naredite skrivališča s kupi listov in lesa
  • Ustvarite raznolikost na svojem vrtu z različnimi rastlinami in zalivalnimi točkami
  • Trajnic ne režite jeseni, ampak spomladi, da lahko koristne žuželke prezimijo na cvetnih steblih
  • Poskrbite, da boste posadili čim več rastlin s polnimi cvetovi

V naši spletni trgovini boste našli vse, kar potrebujete, da lahko svoj vrt spremenite v pravi raj za koristne žuželke. Izberite prave izdelke za svoj vrt in se veselite odličnega učinka in hitre dostave neposredno na vaš dom.