Gnojila in pripomočki za vaš vrt

Za močne in čudovito uspešne rastline

Da bi vaše rastline lahko rasle zdrave in močne, potrebujejo pravo podporo. Bloomling je specialist za visokokakovostna ekološka gnojila, sredstva za krepitev rastlin in dodatke za prst, ki vašim rastlinam omogočajo, da zacvetijo v vsem svojem sijaju, poskrbijo za bogat pridelek in zemlji povrnejo življenje. Ne glede na to ali gre za vrtnice, trajnice, grmovnice, zelenjavo ali sobne rastline pri nas boste zagotovo našli pravi izdelek, 100-odstotno naravno gnojilo za vaše rastline.

Nakupovanje po kategorijah

Gnojila: 163 izdelkov

Filter

Vse cene vključujejo DDV.

Pravo gnojilo za vsako rastlino

Gnojilo ni samo gnojilo. Zato je še posebej pomembno, da poznamo lastnosti in načine delovanja posameznih vrst gnojil, da lahko izberemo najboljše gnojilo za svoje potrebe. V osnovi so gnojila razdeljena v tri glavne skupine:

  1. Organska gnojila: v to skupino spadajo suhe rastline, gnoj in kompost. To so verjetno najbolj razširjena gnojila, ki so se vedno uporabljala za podporo zdrave rasti rastlin.
  2. Anorganska gnojila: Ta skupina je znana tudi kot mineralna gnojila in se proizvaja umetno. Glavne sestavine takšnih gnojil so običajno dušik (N), fosfor/fosfat (P) in kalij (K). Dodana številčna koda - na primer 8-8-6 - daje informacijo o razmerju komponent NPK.
  3. Organsko-mineralna gnojila: organska gnojila s kemičnimi dodatki imenujemo organsko-mineralna gnojila. S kombinacijo obeh vrst gnojil lahko optimiziramo njihov učinek.

V naši spletni trgovini boste našli veliko izbiro mineralnih gnojil, ki so v celoti izdelana iz naravnih surovin, nekatera pa so dovoljena tudi za ekološko pridelavo. Ta ne zagotavljajo samo čudovite rasti rastlin, ampak tudi dolgoročno izboljšajo zemljo, hkrati pa so gnojila optimalno prijazna okolju.

Katero gnojilo je primerno za moje rastline?

Katero gnojilo je prava izbira za rastline, je odvisno po eni strani od vaših rastlin in po drugi strani od potreb vaših rastlin po gnojilih.

Obstaja več različnih posebnih gnojil, ki so natančno formulirana za potrebe posameznih rastlinskih vrst kot so vrtnice, trajnice ali zelenjava. Na ta način jim zagotovijo točno tisto, kar potrebujejo za zdravo in živahno rast.

Izbirate lahko tudi med tekočimi in trdimi gnojili. Tekoča gnojila hitro zagotovijo hranila koreninam vaših rastlin, vendar se ob dežju hitro izperejo iz zemlje. V primerjavi s tem imajo trdna gnojila veliko daljši učinek, tako da jih je pogosto treba uporabiti le dvakrat na sezono.

Katero gnojilo je optimalno, na koncu ni odvisno le od rastlin na vašem vrtu, ampak tudi od kakovosti tal. Strokovni test tal vam lahko pomaga ugotoviti, katera hranila primanjkuje v zemlji na vašem vrtu in bi jih zato morali dodati. Vendar zato takoj ne potrebujete laboratorija, da bi ugotovili, kako je s prstjo na vašem vrtu. Pogled na tiste rastline, ki so se naselile same od sebe, je lahko zelo razkrivajoč. Preslica in navadni lapuh sta na primer značilna znaka zalivanja, medtem ko koprive kažejo na povečano vsebnost dušika.

Tako gnojimo pravilno

Na gredicah in obrobah je treba tla pred sajenjem pripraviti z osnovnim gnojilom. Dolgotrajno gnojilo se vnese v tla npr. v obliki komposta ali že pripravljenega gnojila z depo učinkom. Med sezono rastline na gredicah in obrobah oskrbujte tudi s posebnimi gnojili, prilagojenimi posamezni rastlinski vrsti. Seveda lahko to uporabite tudi za korita, lončnice in sobne rastline.

V naši spletni trgovini boste našli veliko izbiro različnih gnojil, ki ne poskrbijo le za čudovito rast vaših rastlin, ampak varujejo tudi okolje.